Hoiatus: käige enne ratturite kohalejõudmist poes ära! (2)

Homsest pühapäevani Saaremaa teedel vurava roheliste 22. rattaretke eel soovitab retke korraldaja ratturite sõidutrassi äärde jäävatel kohalikel elanikel aegsasti poes ära käia ja vajalikku toidukraami varuda.

“Igal juhul tasuks mõelda sellele, et kes jäävad trassi äärde, käige poes ära enne, kui retk sealt läbi läheb, sest retke päeval võivad poes olla väga pikad järjekorrad,” ütles Kadi raadiole eile rattaretke “Kuidas elad, Saaremaa?” korraldaja Peep Veedla.

Tema sõnul osaleb põhiliselt Lääne-Saaremaa teedel kulgeval retkel kuni 1700 inimest, mis on sama palju, kui oli eelmisel aastal Vooremaal. Veedla sõnul alustavad ratturid reedel lõuna paiku Kuressaarest, läbivad Tehumardi, Salme, Lõmala, Varpe, Viidumäe ja jõuavad Loonasse.

Teisel päeval sõtkutakse Kihelkonna kaudu Kuriku pangale, sealt mööda mereäärt Veere sadamasse ja Pidulasse ning Selgase, Mustjala ja Võhma kaudu Panga pangale. Pühapäeval sõidetakse läbi Leisi, Angla ja Karja Kaali, kus toimub retke lõpetamine.

Peep Veedla sõnutsi on üsna loomulik, et nimetatud teedel jagub jalgrattureid noil päevil pikemaks ajaks, mistõttu peaksid eriti ettevaatlikud olema sõidukijuhid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)