Õlletoobri ajal ei lubata maantee ääres parkida (7)

Maanteeamet ja politsei ei tulnud vastu Õlletoobri korraldajatele, kes soovisid Upal toimuva ürituse ajal korraldada festivalikülaliste parkimist muuseas ka Kuivastu maantee ääres.

“Riigi põhimaanteedel parkimist ei korraldata,” põhjendas maanteeameti peaspetsialist Toomas Magus tehtud otsust. Üks suvefestivali eestvedajaist Andrus Kandima ütles Saarte Häälele, et ehkki nendeni ei ole maanteeameti vastuskiri veel jõudnud, oli Kuivastu maantee äärde kalasabamustriliselt parkimine üks variantidest.

Kandima sõnul ei tähenda see aga igal juhul seda, et parkimine ühe Saaremaa suvise rahvarohkema ürituse ajal korraldamata jääb. “Meil on kokkulepped nii ametikooli kui ka teiste maaomanikega,” märkis festivali korraldaja, lisades, et kuna Kuressaarest pannakse Õlletoobrile sõitma ka eribuss, soovitavad nemad inimestel võimalusel kasutadagi kohaletulekuks ja pärast kojuminekuks bussi.

Kandima märkis, et festivali korraldajad on käinud oma ettevõtmist tutvustamas ka Kaarma vallamajas ning sealt saadud vastukaja on olnud positiivne – kui suudetakse tagada turvameetmed, siis vald mingeid takistusi ei tee.

Tänavune Õlletoober toimub esimest korda väljaspool Leisi valda – 15 aastat tagasi alustati sealses alevikus, kuid viimased aastad on peopaigaks olnud Oitme kadakane karjamaa. Nüüd tuuakse Õlletoober Upale Suure Töllu puhkekülla, kus 15. ja 16. juulil on esimest korda ka rahvusvahelist kaalu omavad peaesinejad – esimesel õhtul soomlaste kultusansambel Dingo ja teisel sakslaste Saragossa Band.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)