Tiri onu Juulius kapi alt välja!

Tiri onu Juulius kapi alt välja!

JAAGUP JA JUULIUS: Kuna kilpkonn oli soetatud Kaur-Jaagupi rahaga, siis vastutab tema ka looma heaolu eest.
Foto: Ivika Laanet

Onu Juulius on stepikilpkonn ja ega me tema tegelikku vanust täpselt ei teagi. Meile Valjalga tuli ta Viljandist bussiga, kingakarbis. See oli 1. juulil 2007. Sel päeval peame ka tema sünnipäeva.

Kuna oli juulikuu, mõtlesime, kas panna talle nimeks Juuli või Juulius. Hiljem selgus, et Juulius on siiski õigem. Ning kuna me looma vanust ei teadnud ja lapsed fännasid toona väga Katuse-Karlssoni lugu, mida nad video pealt vaatasid, siis nii ta meil nüüd ongi Onu Juulius.

Enne Onu Juuliust oli meil merisiga, kes suri kõrges vanuses. Kuna lapsed on aga allergilised heina suhtes, siis otsustasime, et kas kalad või kilpkonn – need ju heina ei söö. Kaladega on aga palju tööd ja see oleks suures osas jäänud ju teadagi kelle kanda. Endale tundus ka kilpkonn hästi põnev.

Kui asi otsustatud, hakkas meie keskmine poeg Kaur-Jaagup raha koguma, et see loom osta. Ega see odav lõbu olnud, maksis 800 krooni. Selle raha kogus poiss pooleteise aastaga. Kõik leitud tühi taara viidi poodi ja saadud kroonid läksid kassasse, ei mingit nätsu ega pulgakommi. Kui kassa täis, vahetasime paberrahaks.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Sille Lapp

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 55 korda, sh täna 1)