Emana teisel ringil (1)

Emana teisel ringil

EMA JA LAPSED: Helge Pärn ja tema uued lapsed Keila SOS lastekülas.
Foto: Erakogu

Helge Pärn (50) töötab Keila SOS lastekülas emana. Hakkas lasteküla emaks, kui vanal töökohal kippus töörõõm kaduma ja oma kolm last olid suureks kasvanud. Nüüd on Helge emaks neljale võõrale lapsele. Neile, kelle oma vanemad pole neist hoolinud.

Helge, miks üks ema, kes on üles kasvatanud kolm last, otsustab järsku minna emana n-ö uuele ringile? Tahad sa sellest rääkida?
Töötasin 16 aastat metskonnas, aga siis metskonnad kadusid ära. Läksin tööle Sõmera hooldekodusse. Kümme aastat sai täis ja ma tundsin, et töörõõmu enam ei olnud. Kõik hakkas üle viskama.

Oma lapsed olid suureks saanud, elasime kodus mitu põlvkonda koos. Vahel kippus naginakski, see on ju inimlik. Tundsin, et pean midagi ette võtma. Aastad ka nii kaugel, et kui ma nüüd midagi ette ei võta, siis ilmselt ei võtagi.

Ja siis otsustasid konkureerida nii raske ameti peale kui SOS lasteküla ema?
Kõigepealt, raske on see töö küll. Alles hiljaaegu tuli ühel meie koosolekul välja, et kui lasteküla ema tööd on võrreldud teiste töödega, siis raskusastmelt on see ühel ja samal pulgal tuukritööga.

Aga miks mina seda tegin? Leidsin lasteküla kodulehelt kuulutuse, et nad vajavad uusi töötajaid. Kuna olin töö kõrvalt Kuressaare ametikoolis sotsiaaltööd õppinud, siis see andis julgust kandideerida. Tuli vastus, kutsuti tööga tutvuma. Mul olid Sõmeralt vabad päevad ja sõitsingi siis Keilasse asja uurima. Vastuvõtt oli väga sõbralik, olin kui kallis külaline. Mulle meeldis see õhkkond. Enne kui lõpliku otsuse tegin, käisin veel mitmeid kordi tööga tutvumas.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 150 korda, sh täna 1)