RMK müüb 64 suuruluki jahiluba (3)

Mai keskel korraldab riigimetsa majandamise keskus (RMK) kuue jahipiirkonna suulised enampakkumised, mille käigus läheb Kuressaare jahipiirkonnas müüki 64 suuruluki jahiluba (Eestis tervikuna 639 suuruluki jahiluba). Enampakkumise käigus müüdud jahilubade jahipidamiskoht antakse jahiseltskonna kasutusse üheks jahihooajaks.

RMK jahindusosakonna peaspetsialist Kalev Männiste ütles Saarte Häälele, et Kuressaare jahipiirkonnas müüki pandavad jahiload jagunevad ulukite lõikes järgmiselt: 26 hirve, 24 metssiga, 8 põtra ja 6 metskitse. Jahilubade omandamine toimub enampakkumise korras, kus paketina müüakse kindlaksmääratud piiridega jahipiirkonna osale (jahialale) sõralistest suurulukite laskmise load.

Kuressaare jahipiirkonna moodustavad Abruka jahiala (maismaa üldpindala 1080 ha – Abruka, Vahase, Kesselaid ja Linnusita), Viidu jahiala (2140 ha) ja Koimla jahiala (2290 ha). Riigimaad moodustavad Kuressaare jahipiirkonna pindalast umbes 64%, ülejäänud maa kuulub sadadele eramaaomanikele.

Kuressaare jahilubade enampakkumine toimub teisipäeval, 17. mail Pärnumaal Paikusel RMK Edela regiooni suures saalis (Paide mnt 14) algusega kell 12. Osalustasu on 5 eurot ja osaleda võivad kõik jahimehed, kes omavad Eestis kehtivat jahitunnistust ja jahirelvaluba.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)