Juhtkiri: Laevaehitus Nokiaks (4)

Taas on põhjust teemaks võtta väikelaevaehitus Saaremaal. Seda põhjusel, et väikelaevaehituse kompetentsikeskuse rajamine sai 3,16 miljonit eurot toetust.

Alles see oli, kui Pöidel tegutsev laevatehas Alunaut sai toetuse uue tehasehoone rajamiseks. Ka need projektid tegutsevad ju tegelikult käsikäes. Ühel avaneb võimalus kompetentsikeskuse kaudu parendada oma tootmist, teine saab areneva koostööpartneri. See on vaid üks näide.

Väikelaevaehituse kompetentsikeskuse rajamine tugevdab veelgi praktiliselt juba Saaremaa tööstusharuks number 1 kerkivat väikelaevaehitust. Kui ennevanasti teati Saaremaa leiba ja õlut, siis nüüd teatakse Saaremaad aina rohkem kui kohta, kus ehitatakse laevu. Nii nagu see oli ka enne “leiva- ja õlleajastut”.

Juba president Lennart Meri rääkis Eesti Nokia leidmisest. Teada on, et jalgratast pole siin maailmas enam mõtet leiutada. Ja kas üldse on enam midagi leiutada? Nokia ongi traditsioonide jätkamine, seda uues kuues ja ajaga kaasas käies.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)