Kuressaare kolledžis räägitakse innovaatilistest materjalidest

Homme algab TTÜ Kuressaare kolledžis kahepäevane seminar, kus keskendutakse innovaatilistele materjalidele tootmises.

Kolledži väikelaevaehituse kompetentsikeskuse juhataja Anni Hartikaineni sõnul on seminar peamiselt väikelaevaehitusest. Kuna väikelaevaehituses kasutatakse aga materjale n-ö seinast seina, siis võib asi huvi pakkuda ka laiemale ringile. “Eriti intrigeeriv teema on ehk looduslikud materjalid, näiteks looduslikud vaigud linaõli baasil ja nende kasutamine tööstuses,” rääkis Anni Hartikainen.

“Ja üks kandvam teema on ka puidu vääristamine, mis võib huvi pakkuda käsitöölistele, mööblitööstusele ja vahest ka ehitussektorile. Näiteks on puiduga seotud viimistlustehnikad, mille eesmärk on pikendada puidu eluiga ja kestvust,” nentis Hartikainen.

Seminaril tasub tema sõnul osaleda selleks, et laiendada nende ettevõtjate silmaringi, keda huvitavad trendid ja suundumused materjalitehnoloogias. Kahepäevasel seminaril esinevad Anni Hartikaineni sõnul kõige tunnustatumad Tallinna tehnikaülikooli materjaliprofessorid.

“Southamptoni ülikoolis doktorantuuris õppiv Mari Malmstein, kelle eriala on looduslikul vaigul baseeruvate komposiitmaterjalide vananemine, TTÜ “raudne mees” Priit Kulu, kes on andnud välja kõikvõimalikku kirjandust metallide tehnoloogia ja materjalide alal, kiudude teema ekspert Anti Viikna ja puiduteadlane Tiit Kaps, kes on oma ala korüfeed,” loetles ta. Lisaks võtab seminaril sõna Jaan Kers, kes on Hartikaineni sõnul noor ja lootustandev TTÜ vanemteadur, kelle lemmikteema on plastikute korduvkasutus ja utiliseerimine.

Eilse seisuga oli seminarile veel vaid viis vaba kohta. Seminari toimumist rahastatakse Euroopa Liidu õppekava arenduse projekti “Innovatsiooni arendamine mehhanotehnika valdkonna ettevõtluses” kaudu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)