Kuressaare haigla ootab praktikante

Kuressaare haigla, nagu ka teised Eesti üldhaiglad, ootab arstitudengitest praktikante. Sihtasutuse Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu ütles eile Saarte Häälele, et protsess selles suunas, et arstitudengeid, kelle lõpukursuse praktikabaas võiks olla Kuressaare haigla, saarele saada, on käimas.

“Arstiteaduskonna tudengite praktikakorraldus on muutumas ning praktikakohtadena nähakse ette ka üldhaiglaid,” täpsustas Sarapuu, kelle sõnul on haigla valmis tudengeid vastu võtma. “Loodame neile leida ka praktikajuhendajad,” sõnas haigla juht.

Tartu ülikooli arstiteaduskonna prodekaan Tõnis Kark tõdes, et ehkki üldhaiglad on ka varem olnud tudengite praktikakohtadena kirjas, tehakse praegu selles suunas suuremat tööd, et tudengeid ka maakonnahaiglatesse saata. “Siin on ka selline põhjus, et praktika ajal on inimestel vaja öömaja,” avaldas Kark, lisades, et laias laastus on kolmandik arstitudengeid pärit olnud Tallinnast, kolmandik Tartust ja kolmandik maakondadest.

Mis puutub praktikakorralduse muutumisse, siis on Kargi sõnul 6. kursuse praktika tänavu hajutatud ja praktikal käiakse varem. Arstiteaduskonna tudengid teevad erakorralise meditsiini, sisemeditsiini, naistehaiguste ja kirurgia praktikat ning Kuressaare haigla loodab vähemalt igale alale neist saada ühe praktikandi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)