Viktor Nurja – mees, kes jõuab palju

Viktor Nurja – mees, kes jõuab palju

 

Paljudel Saaremaa maainimestel on 40 aastat olnud suur abi lavkajuhist, kes neile vajalikud kaubad kodukülla kohale sõidutanud on. Õhtul, kui kauplusauto puhkama pandud, tõmbas selle juht Viktor Nurja aga mundri selga ning läks vabatahtlikuna tänavatele korda tagama. Niimoodi kümneid aastaid elanud mees pani alles tänavu mõlemad ametid maha ja hakkas hoopis Mustjala vallas külavanemaks.

“Mul tervis lihtsalt ei pidanud enam vastu,” ütleb aastaid abipolitseinikuna tänavatel olnud Viktor Nurja, selgitades, et tegi noorena väga kõvasti sporti ja väänas korvpalli mängides jala välja. Nüüd annab see ikka ja jälle tunda ning tänaval pätikambale järele joosta ta eriti ei jõuaks.

40-aastase staažiga rändkaupmees

Tänavu 63. sünnipäeva pidama hakkav Viktor Nurja omandas omal ajal kutsekoolis laia profiiliga autojuhi eriala. “Siis võisin sõita kõigega, mil tiibu polnud,” viskab Viktor nalja, kuid töökoha sai ta hoopis toonases ehitusvalitsuses. On aidanud ehitada lennuvälja, veetornelamut, piimakombinaati ja ka mitmeid kontorihooneid. 1971. aastal hakkas ta lavkajuhiks ja jäi sellele ametile truuks kuni tänavuse aastani.

Saarte Hääl kirjutas Viktor Nurjast ka 2009. aasta novembris. Maarahvas tunneb Viktorit kui rändkaupmeest, kes aastakümneid külast külla sõitnud, müües maainimestele leiba ja saia, liha ja vorsti, kompvekke, küpsiseid, limonaadi, õlut – kõike seda, mida iga päev toidulauale panna. Nõnda on Viktor lavkaauto roolis istunud 40 aastat. Tänavu võtab Viktorilt ameti üle tema poeg.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 83 korda, sh täna 1)