Kuhu kulub saarlase raha?

Kuhu kulub saarlase raha?

 

Lühidalt öeldes sööb saarlane oma raha ära ja kannab seda seljas. Selle järelduse saab teha, kui vaadata Eesti statistikaametis valminud leibkondade teemalist uuringut, mille põhjal on valminud ka selle lehekülje infograafika.

Statistikaamet on uurinud üle Eesti 7000 leibkonna eelarveid ja arvutanud need siis ümber kuludeks leibkonna ühe liikme kohta. Leibkonnaks nimetatakse ühel aadressil elavat ja ühist raha kulutavat inimeste rühma, kes end ka ise leibkonnaks peab. Eesti ühes keskmises leibkonnas on 2,3 liiget, nii et kui vaadelda alljärgnevaid arve keskmise pere kontekstis, tuleks need korrutada just selle arvuga.

Ruumipuudusel ei ole võimalik välja tuua andmeid, mis puudutavad näiteks leibkondade suurust, haridust, tervist jms. Rohkem infot leiab statistikaameti andmebaasist. Leibkondade eelarve uuring annab infot inimeste kulutuste ja tarbimise kohta ning muuhulgas pakub taoline uuring infot ka leibkonnaliikmete põhiliste demograafiliste ja sotsiaalsete näitajate kohta. Seda võetakse tihti ka mitmel pool aluseks, et analüüsida eestlaste eluviise ja jälgida nende kulutuste trende.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)