Valjalas tantsiti “Tõmba, Jürit” (1)

Valjalas tantsiti “Tõmba, Jürit”

 

Kolmandat aastat tähistati Valjalas rahvusvahelist tantsupäeva. Eile tantsisid Valjala põhikooli staadionil kooli õpilased koos õpetajatega. Ning tänavu olid tantsimas ka külalised – Sakla memmede tantsurühm Viktooria. Kergejalgsed memmed lustisid koos lastega ja pärast esinesid neile. Tantsu vihtuma olid tulnud ka kohaliku naisrühma tantsijad Anne Auväärt ja Pirgit Nuut.

Kl 13.05 kõlas Vikerraadiost tuntud rahvalik lugu “Tõmba, Jüri”, mille järgi said tantsu lüüa kõik tantsusõbrad. “Väga vahva oli,” lausus Valjala põhikooli huvijuht Anneli Kaljuste, lisades, et ilm oli ilus ja kõik jäid rahule. Pärast söödi kringlit ja rüübati morssi. Tantsukava seadsid kokku rahvatantsuõpetajad Anne Heinsalu ja Ulvi Põldema. Päeva juhtis Valjala põhikooli direktor Aive Mõistlik.

Tantsupäeva traditsiooni on ellu kutsunud Rahvusvaheline Tantsunõukogu ja sellega tähistatakse prantsuse tantsija ja ballettmeistri Jean-Georges Noverre’i sünnipäeva. Tantsupäeva Eestis tähistamise idee sündis ühel Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi juhatuse koosolekul – eesmärgiks oli teavitada rahvatantsijaid sellest päevast, samuti anda neile võimalus tutvustada oma rühma, eesti tantsu ning kultuuri kodu- ja välismaal.

Tantsijad saavad tantsuvideod panna Youtube’i. Esimesel aastal tantsiti üheskoos “Kupparimuori”, teisel aastal kaerajaani ning tänavu “Tõmba, Jürit”. Pildil tantsivad Valjala põhikooli õpilased Tuuli Vassar ja Rikardo Vallik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 57 korda, sh täna 1)