Toiduliit tunnustas Karja porgandileiba

Eesti toiduainetööstuse liidu korraldatud konkursil “Eesti parim toiduaine 2011” tunnistati kategoorias “Parim toode Lääne-Eesti väikeettevõttelt” võitjaks Karja Pagariäri OÜ Karja porgandileib. Konkursi võitjaks osutus Leiburi Saib (AS Leibur).

Karja porgandileib on erilise kolmnurkse kujuga tume vormileib, mis küpsetatud rukkipüülist ja rukki täisterajahust ilma nisujahuta. Naturaalse juuretisega keeduleib sisaldab porganditükikesi. Porgandileiba hakati Karjas tootma aasta tagasi. Lühikese ajaga on see toode võitnud tarbijate poolehoiu. Nüüd hindas Karja pagarimeistrite leiba kõrgelt ka toiduainetööstuse spetsialistide žürii.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul näitab seitsmeteistkümnendat korda toimunud tootekonkurss, et isegi keerulises turuolukorras panustavad Eesti toidutootjad järjest enam kvaliteetsete uudistoodete loomisse. Sel aastal osales “Eesti parima toiduaine” konkursil 43 toodet rohkem kui eelmisel aastal. “Meie ettevõtted suudavad vaatamata sellele, et tarbijate ostuotsuseid mõjutab aina rohkem hind, investeerida tootearendusse ja pakkuda inimestele head ja tervislikku kodumaist toitu,” kommenteeris Potisepp. 

Tootekonkursile esitati 140 uut toodet 34 ettevõttelt. Alates möödunud aasta novembrist väljastatakse Karja porgandileiba originaalpakendis. Uudistootena alustati Karjas tänavu märtsikuus rukkijahust sibulaleiva tegemist. Põhiliselt rukkipüülist põrandaleib sisaldab, nagu nimigi ütleb, röstsibulaid. Möödunud aastal 17-aastaseks saanud pagariäris küpsetatakse ööpäevas kolm–neli tonni leiba-saia. Firma annab tööd 40 inimesele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)