Turbarabas tabatud meeste menetlus lõpetatakse

Eile taotles prokurör kohtult kriminaalmenetluse lõpetamist meeste suhtes, kes tabati kaks aastat tagasi Piila turbarabas metallivarguselt.

Mullu septembris sai Eikla Agro juhatuse liige teate, et Piila turbarabasse sõitis võõras traktor. Mees andis juhtunust otsekohe politseile teada ning kohapeal peetigi kinni pensionär Ülo ja tema väimees, kes olid oma auto järelkärule tõstnud metallikogumisplatsil seisnud turbakogumisagregaadi kaks juhtratast ja vedru.

Ülo kinnitas kohtus, et koht oli võsastunud ja ta ei teadnud, et tegemist oli kellegi omandiga, ning tal ei olnud plaanis midagi varastada. Samuti ei võtnud mehed neid rattaid eesmärgiga raha teenida. “Ma tahtsin lastele pöörleva laua ehitada,” selgitas varem kriminaalkorras karistamata Ülo, lisades, et just need rattad olid tal puudu. Väimees oli Ülol vaid abis.

Eile taotles prokurör kohtus mõlema mehe suhtes algatatud kriminaalmenetluse lõpetamist avaliku huvi puudumise tõttu, kuna süütegu ei ole suur, teoga ei ole kellelegi kahju tekitatud ning mõlemad mehed kahetsevad tegu. Mõlemad mehed olid kohtus menetluse lõpetamisega nõus ja tasuvad teatud summa riigituludesse. Kohus langetab otsuse täna.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)