Pea pooled Eesti ettevõtjad lubavad palka tõsta

Konsultatsioonifirma KPMG korraldatud uuring näitas, et 46 protsenti Eestis tegutsevaid ettevõtjaid kavatsevad sellel aastal oma töötajatel palku tõsta. Veerandis ettevõtetes tõuseb uuringu kohaselt palk viis protsenti, kümnendiku võrra lubavad töötajate palku tõsta aga vaid 15 protsenti ettevõtetest.

KPMG küsis 204 ettevõtjalt käesoleva aasta palgaplaanide kohta ja sai veel vastuseks, et 56 protsenti Eestis tegutsevatest ettevõtetest, mille hulka kuuluvad ka väliskapitalil baseeruvad ettevõtted, ei kavatse märkimisväärseid muudatusi oma palgafondis teha.

Samas leidub Eestis aga 2 protsenti ettevõtteid, kus ollakse nõus töötajate palku tõstma sellel aastal enam kui kümnendiku võrra. Palku vähendada ei ole plaaninud aga ükski ettevõtja. KPMG uuringus osales 204 ettevõtet, millest 43 protsenti baseerub väliskapitalil, 42 protsenti kohalikul kapitalil ning ülejäänud on kas riigi- või munitsipaalettevõtted või avaliku sektori asutused.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)