Orissaares tunti sõja vastu huvi

Orissaares tunti sõja vastu huvi

Foto: Elina Kalm

Orissaare ajaloo toimkonna (OAT) järjekorras teine avalik kokkusaamine, mille teemaks Orissaare ja sõjategevus, tõi raamatukokku kohale paarkümmend huvilist, kellest sedakorda suurem osa ootuspäraselt mehine.

“Virtuaalsesse ajalootoimkonna päevikusse on kõige rohkem artikleid, fakte ja infot kogunenud millegipärast just sõjategevuse kohta. Sellepärast otsustasime täna käsitleda teemat, mis on kõige rohkem leidnud kajastamist. Sõda on midagi erakorralist, sõda muudab ajalugu ja inimeste saatusi,” ütles OAT eestvedaja Gustav Kutsar.

Ehkki otsestest lahingutest näib Orissaare olevat kõrvale jäänud, kommenteeris Raul Salumäe Saaremaa muuseumist Orissaare lähi- ja ümbruskonnas toimunud sündmusi Esimesest maailmasõjast Teiseni, jõudes jutuga Muhust Sõrve välja. Oma teadmisi lisas kohalik ajaloohuviline Viivi Eist ning suurimat elevust tekitas Joel Nõukas oma suurepärasest militaarkogust kaasa võetud erinevate esemete näitamisega.

Fotol proovib ilmasõjaaegset peakatet Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste. Ajalootoimkonna töödest ja tegemisest saab lugeda ning olemasoleva teabega tutvuda internetis http://orissaareajalugu.blogspot.com/ .

Elina Kalm

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 58 korda, sh täna 1)