Mood noorte moodi

Mood noorte moodi

KING OF UGANDA: Vanema vanuseastme esikoha stiili näitab Anett Oll.
Foto: Egon Ligi

Eelmisel laupäeval näidati Kuressaare kultuurikeskuses noortemoodi. Juba üheksandat korda. Kuressaare gümnaasiumi, Saaremaa ühisgümnaasiumi, Kuressaare vanalinna kooli, Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi, Kuressaare ametikooli, Leisi keskkooli ning Kihelkonna, Salme ja Kuressaare põhikooli noored moeloojad paelusid publiku tähelepanu kaheks tunniks. 33 kollektsiooni teemadel “Elu on teater” ja “Fantaasiavabrik” andsid žüriile mõtteainet veel tunniks.

“Väga tore on pealtvaataja olla,” ütleb kunstnik Külliki Järvila ja hindab taset varasemate aastatega võrreldes tagasihoidlikumaks. Kui peaks žüriis olema, oleks tema lemmik lukkudest kollektsioon “Zipped”.

Üks alaline koolimoe etendustel käija Vaike Kivilo ütleb, et naudib nähtut ja nimetab seda lausa fantastiliseks. “Kui palju on Saaremaal tublisid moeloojaid! Kvaliteet on tõusnud. Mulle meeldis nooremate omadest kollektsioon “Kevadiselt värviline” (autorid Aleksandra Männik, Emma Siigur, Siret Sui; SÜG). Seal oli kõik paigas – mood, liikumine, muusika. Tervik loeb.”

See kindlustas nooremas vanuseastmes teise tulemuse. Koha võrra ettepoole tõusid Karolin Kärm ja Liis Kubits (KG) oma tööga “Barboncini” ja seljataha jäi Karin Viilupi, Lilia Kivi ja Britha Kuldsaare (SÜG) “Meri”. Üpris banaalse kalavõrgu kompenseeris merekarpide oskuslik kasutamine.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 54 korda, sh täna 1)