Lihavõttetoite

PASHA
1 kg head kohupiima pressitakse täiesti kuivaks ja hõõrutakse kaks korda läbi sõela.
Lisatakse juurde 400 gr suhkrut, kuni ½ ltr. rõõska koort, näputäis soola, hakitud magusaid mandleid, 100 gr. rosinaid, üks kang peenendatud vanilli, 3–4 vahustatud munakollast ja 200 gr sulavõid. Segatakse hästi ja põhjalikult läbi, asetatakse puuvormi, kuhu enne puhas marliriie pandud. Vormile jäetakse külgedele kitsad avaused, et vedelik saaks välja nõrguda. Massi hoitakse selliselt kokkupressitud vormis kuni 12 tundi. Kaunistada rosinatega, sissetehtud puuvilja ja kirsikeedisega. Et pasha kauemat aega seisaks, selleks võib teda enne puuvormi asetamist nõuga kuumas vees keeta, alati ümber segades, kuni saame paksu valge massi.

ŠOKOLAADI-PASHA
1 kg hääd kohupiima hõõruda läbi sõela, ¼ ltr. rõõska koort lasta keema kerkida, lisada umbes 2 klaasi suhkrut, 300 gr. riivitud šokolaadi, ½ kauna vanilli. Kui veidi jahtunud, lisada kohupiim, 200 gr vahustatud võid ja asetada puuvormi marliriidesse. Sobib süüa kohvi juurde.

MAGUS MUNATOIT
Ained: 4 muna, 100 gr. suhkrut, kahe sidruni mahl, 4 spl vett, 4 lehte kalaliimi ja mõned aprikoosid. Munakollased hõõruda suhkruga vahule, lisada sidrunimahl. Külma veega pestud kalaliim sulatada 4 spl. keevas vees ja segada munamassile juurde. Segada niikaua ringi, kuni paksuks muutub. Siis lisada kiiresti munavalge vaht, jaotada väikestele klaastaldrikutele ja asetada peale üks aprikoos.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Ajakiri Maret 1936

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 67 korda, sh täna 1)