Vastukaja: Kaarma kojast

Koos artikliga “Kuressaare ja selle ümbruse kohanimesid” käis kaasas ka üleskutse nimekirja täiendamiseks.

Leidsin viite majale Kuressaares, mida kutsuti Kaarma kojaks. Seda puidust, väikeste akende ja läbikäidavate tubadega aadlielamut Suur-Põllu tn 6 on mainitud raamatus “Kuressaare Tehnikum”, lk 10, 11 ja 16.
Asukoha kirjeldus “vana mõisnikumaja Kõvera ja Suur-Põllu tänava nurgal” (lk 10, “Kuressaare Tehnikum 1945–1952”, Tallinn, kirjastus Eesti Raamat, 1985).

Mina järeldan, et see maja on Kõvera, Suur-Sadama ja Vahtra tänava ristmiku ääres, pigem Vahtra ja Kõvera tänava nurgal – Vahtra tänava nimi ilmub kaartidele suhteliselt hilisel ajal, vist seoses selle tänava majade vähesusega 20. sajandi algul. Arvan, et tänapäevalgi on sel majal sama aadress (Suur-Põllu 6), nagu 1913. aasta kaardil.

Veljo

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)