Kaks edukat konkurssi

Keskastme kooliteatrite riigifestival peeti sedakorda 15.–16. aprillil Põlvas. Osales 19 truppi. Saaremaad esindasid Saaremaa ühisgümnaasiumi Kreputlased (juhendaja Rita Ilves) etendusega “Armastus on see..?” ja Orissaare gümnaasiumi Mo-teater (juhendaja Mare Noot) etendusega “Andersen ja Lumekuninganna”.

Festivali peakorraldaja, Põlva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna peaspetsialisti Helje Põvvati sõnul olid tänavused festivalietendused võrdselt heal tasemel, suuri üllatusi polnud ja žüriil oli väga raske paremaid välja valida. Võidu viis seekord koju Viimsi trupp Eksperiment (juhendaja Külli Täht).

“Tegemist oli väga teatripärase ühistööga, kus oli näha noorte energiat ja näitlemise lusti,” ütles Põvvat. “Saarlased on oma etendustega alati silma paistnud. Teie juhendajad teevad väga tublit tööd. Mõlemad etendused pakkusid mulle suure elamuse.” Žürii hindas mõlemad Saaremaa lavastused eripreemia vääriliseks.

Saarlaste osalemist festivalil toetasid Euroopa Sotsiaalfond ja SÜG.
16. aprillil toimus Alatskivil XXIII vendade Liivide etluskonkurss, kus tänavu oli osalejaid kakskümmend. Saarlased võtsid konkursist osa juba 21. korda. SÜG-i kirjandusõpetaja Rita Ilvese sõnul oli etlejate tase ühtlane ja tugev.

Eripreemiad andsid välja Liivi muuseum, Alatskivi keskkool, Alatskivi vallavalitsus ja Tartu maavalitsus. Oma lemmiku valis ka publik. Žüriisse kuulusid näitleja Tiia Porss, Tartu tudengiteatri juht Kalev Kudu ja varasematel Liivi-konkurssidel edukalt võistelnud Aleksander Bankiir. Žürii andis välja ühe eripreemia, mis läks Viimsi kooli, ja peapreemia, mille võitis SÜG-i 5. klassi õpilane Airike Kapp (juhendaja Rita Ilves), Airike pälvis ka publikupreemia.

Varem on saarlased Velvo Väli, Ott Aardam, Lee Trei, Marian Heinat (SÜG) ja Helena Pihel (KG) sellelt konkursilt toonud viis peapreemiat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)