Elektrihind ähvardab veerandi võrra tõusta (8)

Rahandusministeeriumi prognoosi kohaselt tõstab kahe aasta pärast ees seisev vabaturuga liitumine elektri hinda tarbija jaoks kuni 15 protsenti.

Eilne Eesti Päevaleht tõi välja kolm näidet, mida tähendaks hinnatõus elektriga köetava korteri ja suure talumajapidamise puhul. Nii kulub Kesk-Eesti väikeasulas elava Asta 295-eurosest pensionist elektrile talviti üle kolmandiku, sest tema 57-ruutmeetrises korteris on elektriküte. Näiteks oli tema elektriarve jaanuaris 108 eurot.

Kui elektrihind kahe aasta pärast 15% tõuseb, tähendaks see 11,8 euro suurust hinnatõusu. Talupidaja elus sõltub elektrist palju enam kui vaid soe tuba. Kartulikasvataja Kalle Hamburg peab Raplamaal seemnekartuli kasvatamisele spetsialiseerunud suurtalu.

“Elektrikulu on stabiilne, vahemikus 767–960 eurot kuus,” ütles Hamburg. Talus kulutavad elektrit peale elumaja kartuli- ja viljahoidlad ning hooajal kuivati. Elektrihinna 15-protsendine tõus kergitaks elektriarvet kuus kuni 144 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)