Politseimaja võib minna noortele (3)

Kui pöördumised ja esitatud projekt leiavad positiivse vastukaja, on võimalik, et tühjaks jääva politseihoone Kuressaares Lossi tänaval hõivavad noored, sest linnavalitsusel on idee rajada kesklinna kaasaegne noortekeskus ja loomemaja nii noortele kui ka täiskasvanutele.

Kuressaare linnapea Mati Mäetalu sõnul on tegu linnapoolse huviga esitada projekt Euroopa Regionaalarengu Fondi projektikavandite lisavooru. Üks võimalus on tema sõnul taotleda sellest voorust raha noortekeskuste renoveerimiseks, mida linn ka üritab teha.

Idee kohaselt soovib linn selle projektiga renoveerida huvikeskuse praeguseid ruume ja praegu politsei käsutuses olevaid hooneid Kitsal tänaval ning edaspidi vastavalt uutele võimalustele ka Lossi tänava poolset peahoonet.

Linnapea Mäetalu lisas, et kogu projekti koostamine on alles algjärgus ja vastavad pöördumised siseministeeriumisse on koostamisel. “Kindlasti tahaks eraldi rõhutada, et tegemist on ideega, mis leiab rakendamist vaid projekti positiivse rahastamisotsuse korral, kuna linnal vastavad vahendid puuduvad,” ütles Mäetalu.

Projekti omaosaluse katteks kavatseb linnavalitsus välja käia nelja aasta jooksul 60 000 eurot, milleks küsitakse luba linnavolikogult.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)