Politsei keskendub kiiruseületajate tabamisele

Eile algas üleeuroopaline politsei teemanädal, mille raames pööratakse kõikjal suuremat tähelepanu, kas liiklejad piirkiirusest kinni peavad.

18. aprillist jälgivad politseinikud kogu Euroopas tavapärase liiklusjärelevalve raames eriliselt just piirkiirusest kinni pidamist nii asulas kui ka asulavälistel teedel, teemanädalast “Kiirus” võtab osa ka Eesti politsei, edastas politsei- ja piirivalveamet.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitsei osakonna komissari Riho Tänaku sõnul on igati õige aeg mootorsõidukijuhtidele piirkiirusest kinnipidamist meelde tuletada. “Kevadeti käitub hulk sõidukijuhte nagu koplisse pääsenud vasikad, mis liikluses väljendub liigsuures kiiruses ja agressiivses sõidustiilis. Samas on kiirustamine ja tähelepanematus sel perioodil eriti ohtlikud, kuna liiklusesse on tulnud hulk kaherattalisi ning rohkem on ka jalakäijaid,” rääkis komissar Tänak.

Eelmise aasta aprillis toimunud “Kiiruse” teemanädalal tabas politsei Eestis 1326 kiiruseületajat ning automaatse liiklusjärelevalve käigus fikseeriti 2174 lubatud piirkiiruse ületamist. Samal perioodil registreeris politsei kogu Euroopas kokku 209 815 kiiruseületamist ja kiiruskaamerad fikseerisid 357 351 rikkumist.

Sel aastal toimub üheksa üleeuroopalist teemanädalat, neis kõigis osalevad ka Eesti politseinikud. Iga teemanädal keskendub konkreetsele liikluseeskirja rikkumisele või ohuallikale liikluses.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)