Inspektorid on trahvinud juba nelja kalameest (7)

Keskkonnainspektsiooni inspektorid on Saare maakonnas viimase paari nädala jooksul trahvinud juba nelja kalastajat.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuule sõnul püüdsid neli trahvitud kalameest nakkevõrguga, ehkki neil puudus selleks vajalik luba. ”Püügilt on ära korjatud 13 ebaseaduslikult püügile seatud võrku ja 9 mõrda,” ütles Tuul, kelle sõnul on neid püügivahendeid leitud erinevatest kohtadest – merest, jõeluhtadelt ja kraavidest.

Inspektorite sõnul kippuvat seadust rikkuma pigem kohalikud kalastajad. Mujalt tulnutel on püügiload enamasti olemas. ”Inspektsioon paneb kõigile püügihuvilistele südamele, et nad püügihasarti sattudes kehtivaid nõudeid  ei unustaks,” sõnas Leili Tuul. Keskkonnainspektorid on väljas iga päev ja kontrollivad püügikohti nii merel kui ka siseveekogudel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)