Castor nullis Ingo ponnistused Kuivastu sadamas

Castor nullis Ingo ponnistused Kuivastu sadamas

ENNEOLEMATU JÄÄKUHIL: Puksiir Castor lõhkus eile tormi kokku toodud jäähunniku ja vabastas sadama.
Foto: Valdur Häng

Eile hommikul lõhkus jäälõhkuja Castor Kuivastu sadamast jää, mille torm Ingo sinna eelmisel nädalal kuhjanud oli. Esialgsetel andmetel jää sadamakaile mingit kahju ei tekitanud.

“Eile hommikul tuli puksiir Castor, lõhkus jää ära ning jää triivis välja,” ütles Kuivastu sadama pealik Valdur Häng Saar-te Häälele, kinnitades, et sadamakaile enneolematu jääkogus esialgsetel andmetel kahju ei tekitanud.

“Süsteemid töötavad, apparell töötab,” lausus Häng, selgitades, et kai on korras. Hängi sõnul nad muidugi ei tea veel, mis olukorras on kai veealune osa ning seega tellitakse järgmisel nädalal ka tuukriülevaatus. “Et veenduda, et seal on ka kõik korras,” sõnas Häng.

Eelmise nädala neljapäeva õhtul Saare- ja Muhumaal möllanud torm Ingo kuhjas mitmel pool rannikule hiiglaslikke jääkuhilaid. Kuivastu sadamas moodustunud jäähunnik oli 6–7 meetrit kõrge ja sellest kaks kolmandikku asus kai ääres viie meetri sügavuses vees.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)