Pissitassa suile lisemale

Sui akkab pissitassa lisemale jõudma. Neh, oo sõuksi märka. Mineva rieede õhta tehti Kalakohviku uksed lahti. Nõnna kut Kristjan kuulutas, olla pihta akan nende neljas ooaeg. Abrilli kuu pidada Kalakohvik lahti olema iga nädali lõppus. Ja sialt moalt edasi juba põrutavad tääve ravaga. Suipp ja pirukas olle niisamma ead kut ennemalt. Siis tähändab et irmus ead kohe.

Ja Käokinga aiapoed oo koa juba märtsi lõpust soadik lahti. Iga teesibe ja laupa kellu kümnest neljani. Neh lumi oo nüid änamaste sulan ja kõigil oo muidugid aidas taris toemetama akata.

Ja käsitööselsi ja puidukoja poed tehasse lahti 22. abrillil. Kevadisel aal oo naad lahti rieedest pühabeni kellu kahestteistmest kolmeni pääva. Ja Liiva poed oma uudes kuubes avatse laupa, kuieteistmendamal.

17. kuni 22. abrillini oo südamenädal. Ja üks asi, mis südame ikka terve ojab, oo liikumine. Selletaudi oo pühabe üks uhke liikumise päe üle terve Eestimoa. Muhus liigutse koa selle pääva. Täpsemaste Lõetsa külas. Nee, kis tahtvad kampas kuipimisest kangeste osa võtta, piaksid kokku soama kellu kahestteistmest Lõetsa ja Lalli teede ristis.

Jalutatse umbest poar tundi aega. Riagitse Lõetsa küla ajalugu koa. Ja Soaremaa mässust riagitse koa. Sie akkas elulimal pihta just sialsammas Lõetsas. Antsu-Jaani Märt Suuremõisast, kis seda asja kamandab, arvas, et sõuke jutt paneb kindlaste südamed rutemini lüöma.

Uus Muhulase leht oo koa valmis rükitud. Sial oo teeste juttude ulkas koa üks pitkem lugu Muhu valla sellevoastasest ielarvest ja igatsugu laanidest. Sialt oo kena tiada soaja, et meite paergune Muhu valitsus ja volikogu oo nii uhkeid asju akan vaiksetviisi tegudeks tegema. Ja muidugid, et uie sotsiaalkeskuse asjad oo uieste liikuma soadud. Vat sellega oo küll niipalju jämpsimist oln, et juu ikka meite vallavanam oo omale juba mõned allid karvad koa soan.

Tuleva nädali oo suuri nädal. Sedaaegu oo kirguteenistused koa tihemini kut muedu. Liiva suures kirkus oo teenistused suuri neljabe ja suuri rieede ja esimese ja teese püha kellu ühestteistmest omingu.

Vaikse laupa õhta kellu kuiest oo Hellamoa külakeskuses murdevõistluse lõpetamine. See oo sõuke langsa moega istumine. Ja rahvast oodetse kangeste sõnna tulema. Te ep kahjatse mette, sest olli ikka uhkeid juttusid, mis sõnna tullid. Vat sõuksed jutud ollid mool täna.
Olge ikka munuksed.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 74 korda, sh täna 1)