Tüliõunaks muutunud projekti asemel lubatakse kasutada teist

Tüliõunaks muutunud projekti asemel lubatakse kasutada teist

Foto: Martin Aunin / “Pardel”

2007. aastal toimunud arhitektuurikonkursi kohaselt kavandati Kuressaares Lasteaia tänav 2 asuvale krundile püstitada uus äri- ja eluhoone. Kuna krundi arendaja muutus mõne aja eest ning konkursi võitnud arhitektuuribüroo Asum Arhitektid OÜ juhatuse liikmest Hannes Koppelist sai vahepeal linnaarhitekt, muutus projekt osapoolte vahelise tõsise vaidluse objektiks.

Märtsi lõpul teatas linnavalitsus krundi uue arendaja Tomhold OÜ esindajale Robert Tomingasele, et linn lubab kõnealust krunti hoonestada toonasele konkursile laekunud teise projektiga.

“Tutvunud Martin Aunini selgitustega Lasteaia 2 võistlustöö “Pardel” muutmisettepanekute osas ja tuginedes arhitekti kinnitusele, et loetletud ettepanekud ei muuda oluliselt hoone välisilmet ja säilitavad esialgse mahulise idee, nõustume Martin Aunini võistlustöö alusel lubama edasist projekteerimist,” selgitas toona veel Kuressaare linnapeana ametis olnud Urve Tiidus Tomingasele saadetud kirjas.

Tiidus lisas, et nimetatud muudatustega eskiislahendus tuleb Tomhold OÜ-l saata Kuressaare linnavalitsusele kinnitamiseks. Linna pressiesindaja Silver Saluri selgitas Saarte Häälele, et võistlustöö “Pardel” autor esitas neile taotluse, milles kinnitas, et tegemist ei ole oluliste muudatustega – näiteks keldri ärajätmine, sisemise konstruktsiooni muutmine jmt. “Tuginedes kaalutlusõigusele, võimaldab linn kinnistut võistlustöö “Pardel” põhjal hoonestada uut konkurssi välja kuulutamata,” lisas Saluri.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)