Muhu vald ennistab vallatöötajate töötasu (8)

Möödunud aastal munitsipaaltöötajate palku 10 protsenti kärpinud Muhu vallavalitsus tõstis tänavu töötajate palku 3,3 protsendi võrra.

“Tulumaksu tuli eelmisel aastal ilusasti ja praegu on esimese kolme kuu laekumine ka kontrolli all,” põhjendas palgatõusu Muhu vallavanem Raido Liitmäe. Kui rahaline seis võimaldab, tahetakse töötajate palgad taastada samas suuruses, kui need olid kärbete eelsel ajal.

Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep ütles, et Leisi vallas piirdusid palgakärped valla ametnike 13. kuupalga kaotamisega, teistel töötajatel töötasu ei kärbitud. Järgmisel aastal on Leisi vallal plaanis tõsta valla kultuuritöötajate palka, kuid võimalusel tehakse seda juba sel aastal.

Lümanda vald majanduslanguse ajal palkasid ei kärpinud, kokkuhoid suudeti saavutada peamiselt majanduskulude vähendamisega. “Sel aastal palgatõusu ette näha ei ole, mis tulevik toob, sõltub sellest, kuidas laekumised on,” ütles Lümanda vallavanem Jaanika Vakker. Siiski tõsteti sel aastal lasteaia pedagoogide töötasu, mis seni oli selle valdkonna keskmisest tasemest allpool.

Palgatõusu on olnud mujalgi. Näiteks 2008. aastal munitsipaaltöötajate palku kaheksa protsendi võrra vähendanud Valjala vald ennistas töötajate palgad juba möödunud aastal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)