Linnavalitsus otsib ideid staadioni ümberehitamiseks

Kuressaare linnavalitsus kuulutas välja avaliku ideekonkursi, leidmaks sobivaimat lahendust renoveeritava linnastaadioni tribüünihoone ehitamiseks.

13. juunini kestvale konkursile oodatakse lahendusi püstitamaks 1500-kohalise tribüüni jaoks hoonet, mis peaks kerkima samale kohale, kus asub praegune tribüün. Katuse alla on plaanis viia 200 istekohta.

Hoone on esialgu kavandatud vähemalt kahekorruselisena. Esimesel korrusel asuvad kõikvõimalikud abiruumid nii hooldusmasinate kui ka personali ja inventari jaoks, riietumis- ja duširuumid, treenerite ruumid jne. Teisele korrusele tulevad tribüünid, tualettruumid publikule, heli- ja meediaruum, sekretariaat jne.

Tähelepanu on juhitud ka staadioni mereäärsele asupaigale, mistõttu see on tuultele avatud ning kompleksi kavandamisel on seega oluline rakendada maksimaalselt tuult takistavaid meetmeid. Uus staadion ja tribüünihoone peavad vastama Rahvusvahelise Kergejõustiku Föderatsiooni (IAAF) IV kategooria nõuetele ning Euroopa Jalgpalli Assotsiatsiooni (UEFA) II kategooria ja Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) A-klassi meistriliiga nõuetele.

Staadioni põhiväljak rajatakse praeguse linnastaadioni kohale. Naturaalse muruga väljaku mõõtmed on 120x 80 m (väljaku mänguala mõõtmed on 105x 68 m). Staadioni väljakut saab kasutada ka vabaõhukontsertide korraldamiseks, kui on rakendatud normide kohaseid kaitsemeetmeid.

Ideekonkursil auhinnatakse viit paremat tööd, mille autoritele on ette nähtud ka rahaline preemia. Parima töö preemia on 3800 eurot. Kogu auhinnafondi suurus on 10 450 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)