Rõõmupallid Zorro ja Älly on ideaalsed lemmikloomad

Rõõmupallid Zorro ja Älly on ideaalsed lemmikloomad

RÕÕMUPALLID: Mopsid Zorro ja Älly toovad perele palju lusti.
Foto: Erakogu

Mairi ja Marek Allikmaa peres Kuressaares elab kaks koera, mopsid Zorro ja Älly. Nende tegelikud peened nimed, mis tõupaberites kirjas, on Goober Callen Edward ja Alpina. Zorro on aasta ja kolme kuu vanune isane mopsik ja Älly 10-kuune mopsiplika.

”Zorro nimi tuli meil ühise mõttetöö tulemusena ja Ällyt juba hüüti nii ning see tundus väga kena nimi. Passinimed pannakse juba kasvatajate poolt paika,” räägib perenaine Mairi.

Esimene mops sai majja võetud, kui senine pere lemmik kääbusküülik vanadusse suri ning lapsed, tütar Gendra ja poeg Genert tahtsid endale uut lemmikut. ”Vaatasime ja kaalusime kaua. Lapsed tahtsid igasugu loomi, aga kui olime Genertiga ühel järjekordsel võistlusel Tallinnas ja peatusime hotellis, siis elasid seal samal ajal ka koeraomanikud koos koertega, kes olid näitusele tulnud.

Hakkasime just lifti sisenema, kui meile tuli vastu üks soomlane oma kahe imearmsa mopsiga, ning siis oli ka selge, kes on meie järgmine lemmik,” pajatab Mairi. ”Ja kui olime juba ühe mopsi võtnud, siis lihtsalt ei saanud teist võtmata jätta. Kes korra on mopsi oma ellu lasknud, ei suuda tema siirusele ja suurele armastusele enam vastu panna,” põhjendab ta.

Üks mopsi paljudest plussidest on, et ta ei vaja palju hooldust. Sobib ideaalselt nii korterisse kui ka maale. Ja ainus miinus, mis sellel tõul on, on see, et ta ajab aastaringi karva, mida paljud selle koera puhul ei usukski. Karva ajabki ta just seetõttu, et tal on paks aluskarv.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 140 korda, sh täna 1)