NAEL: Valjalas tuli Vesi võimule

Erinevate omavalitsuse-teemaliste vaidluste reas oli viimane sel nädalal toimunud võimuvahetus Valjalas, kui võimule tuli Vesi. Samas ei tee vallaelanikud sellest probleemi, kuna Vesi ei suuda valda ohjes hoida tavaliselt üle kuu-paari.

Eelmistel kohalike omavalitsuste valimistel mitte osalenud Vesi saavutas võimu jõuga. “Võtsin lihtsalt selle, mis mulle kuulus,” kinnitas Vesi uudistetoimetusele. Senine Valjala vallavanem tõdes, et tema vee vastu ei saanud. “Ta lihtsalt vajus mulle peale,” ütles vallavanem, kes lahkus ametist vabatahtlikult. Samas märkis vallavanem, et temale teadaolevalt on Vesi ilmastikumuutuste suhtes vägagi tundlik ja taandub ametist juba suve hakul.

Siis ei suutvat Vesi enam kontoris istuda, kuna aina soojenev suveõhk kuivatab ta lihtsalt ära. “Ükspäev on vaid loik laua all ja kõik on jälle vanaviisi,” sõnas vallavanem. Vesi ise keeldus tema olemusega seotud probleeme kinnitamast ja väitis, et tema ei kavatse kuhugi minna. Ta tõi välja ka mõned punktid, mida ta kavatseb vallavanemana kindlasti ellu viia.

“Esiteks, Valjala rahvarõivaste juurde kuuluvaiks ametlikeks jalanõudeks saavad kummikud. Vanasse juustutööstuse majja tuleb kummikuvabrik ja kõik hakkavad kogu aeg ainult kummikutes käima,” rääkis Vesi. Igal aastal korraldatakse kummikukonkurss ja kummikujooks. Valjala spordivõistkonnad hakkavad võistlema kummikutes.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)