Purjetajad sõitsid Šveitsis ja Itaalias

Pühapäeval lõppes Šveitsis Luganos Laser-klasside Euroopa karikavõistluste teine etapp, kus Rimo Timm Saaremaa Merispordi Seltsi (SMS) parimana saavutas klassis Laser Radial 66 võistleja seas 17. koha.

Purjetajate treener Kristiina Klaos kirjutab klubi kodulehel, et Lugano võistluse eripäraks võis lugeda ilma. “Mägede mõju tõttu tuleb seal iga päev oodata tuult, mis saabub erineval kellaajal. Vaatamata sellele suudeti planeeritud sõidud läbi viia, vaid viimasel päeval peeti ainult üks sõit,” märgib Klaos.

Treener lisab, et kuna järv oli väike ja võistlusrada harjumuspärasest pikkusest lühem, jõudis pöördemärkidesse korraga tavapärasest rohkem võistlejaid ja rüsin oli suurem.

Järve väiksusest tulenevalt oli ka võistlusrada lühem kui tavaliselt ollakse harjunud. “Arvestades lisaks asjaolu, et pärast talve vee peale said purjetajad vaid nädal varem Itaalias peetud võistlusel, olid saarlaste tulemused tagasihoidlikumad, kui oleks võinud loota,” kirjutab Klaos kodulehel.

Rene Riim sai 58., Liina Kolk 59. ja Gert Poopuu 61. koha. Võistluse võitis Giovanni Coccoluto Itaaliast. Laser 4,7-l esines tublilt esimest aastat selles paadiklassis purjetav Henri Lepik, kes sõitis 74 võistleja hulgas välja 42. koha.

Nädal varem Itaalias Garda järvel toimunud Eurokarika esimesel etapil jäid saarlaste saagiks kohad teises sajas. Tugevapoolsetes tuultes sõidetud regatil esines kõige paremini Liina Kolk Laser Radialil. Veel enne kaht viimast sõitu oli tal lootus esisajasse pääseda, kuid lõpetas võistluse siiski 128. kohaga. Rimo Timm sai 139., Rene Riim 170. ja Gert Poopuu 173. koha. Laser 4,7-l oli Henri Lepik 176. Laser Radiale oli võistlemas 213 ja Laser 4,7 kakssada kolmkümmend kolm.

Purjetajate kevadised võistlused ei ole selleks aastaks veel läbi. Juba poolteise nädala pärast lähevad SMS-i Zoom-klassi purjetajad veele Austrias, kus toimuvad igakevadised Euroopa meistrivõistlused. Saarlaste esinumbrina läheb starti Kristo Õunap.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)