E-pileti saab sadamas registreerida ka mobiiliga

Kuivastu, Virtsu, Rohuküla ja Heltermaa sadamas saab juba mõnda aega parvlaevale registreerida mobiili teel. Selleks on vajalik varem lunastatud e-pilet, mille tellimisel on sisestatud ka oma mobiiltelefoni number.

Seni sai sadama pääslas olevast kontrollist läbi vaid nii, et e-pileti väljatrükk tuli asetada triipkoodilugejale, mis siis kontrollis pileti olemasolu. Nüüdsest piisab helistamisest telefoninumbril, mis on kirjas pääsla infotahvlil. Samas toimib jätkuvalt ka triipkoodi tuvastamisega piletikontroll.

“E-piletiga on sadama pääsla läbimine kõige kiirem ja turvalisem. Kassa juures võib enne reisi paratamatult tekkida ooteaeg, eriti nüüd, kus ID-kaardi kontroll veel täiendavat aega nõuab,” ütles Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin, märkides, et mobiiliga tuvastamise eelis triipkoodilugeja ees on selle lihtsus. “Triipkoodi lugemine õnnestub paremini, kui on tekkinud vilumus, mobiiltelefoniga oskavad aga kõik väga hästi helistada ka ilma eelneva harjutamiseta.”

Saamaks mobiilikontrolli võimalust, tuleb pileti tellimisel sisestada oma telefoninumber, millelt tehakse ka kõne sadamas. Süsteem viib kokku sisestatud ja helistatud numbrite vastavuse.

“Eriti hea on see võimalus halva ilma korral, mis sadamas mingi haruldus pole. Sõiduki akent pole vaja avada,” tõi Hiiuväin esile veel ühe mugavuse. Kui reisijal on kavas kasutada mobiilikontrolli, siis ei pea ka paberile trükitud pilet ilmtingimata kaasas olema.

MOBIILIKONTROLLI TOIMIMINE
• Sisesta e-pileti ostul kindlasti oma mobiilinumber.
• Sõida pääslas e-pileti rajal tõkkepuuni.
• Automaatjaama infotahvlil on kirjas telefoninumber, millele tuleb helistada piletiostul sisestatud mobiilinumbrilt.
• Tuvastatakse, kas selle mobiilinumbriga on seotud kehtiv e-pilet.
• Tablool sütib raja number ja avaneb tõkkepuu nagu ka triipkoodikontrolli korral.
• Sõida ooterajale, mille number süttis tablool.
PLUSSID
• Auto akent pole vaja avada (sadamas on tihti tuul ja vihm!).
• E-pilet ei pea kaasas olema.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 41 korda, sh täna 1)