Antiigivaras pidas kohtuniku otsust absurdseks

“See on absurd,” ütles eile Kuressaare kohtumajas otsust kuuldes Kaido Kruusimägi, kes on oma kuritegusid põhjendanud nii rahapuudusega kui ka tõsise huviga ajaloo vastu.

Kohus mõistis Kruusimägile eile nelja aasta pikkuse reaalse vangistuse. Ta tunnistati süüdi varguses, sissetungimises ning suures koguses tulirelvade, laskemoona ja lõhkeaine käitlemises. Kruusimägi sõnade kohaselt tegi kohus temast selle otsusega retsidivisti, sest kui ta vanglast tuleb, on ta juba tõeline kurjategija.

Kohtunik põhjendas otsust sellega, et varguseepisoode oli palju ning juba ühe varguse eest võib mõista mitu aastat vangistust. Lisaks on meest varem sarnase kuriteo eest kriminaalkorras karistatud. “Kindlasti kaeban edasi,” teatas Kruusimägi eile.

Süüdistuse kohaselt tungis Kaido Kruusimägi eelmise aasta suvekuudel ja septembris Saare- ja Hiiumaal elumajadesse ja suvekodudesse, kust ta varastas valdavalt ajaloolise väärtusega esemeid. Kokku tekitas ta kannatanutele lõhkumise ja vargustega kahju ligi 3700 euro ulatuses. Paljud kannatanud on eeluurimise käigus osa varastatud esemetest siiski tagasi saanud.

Politsei tabas Kaido mullu 22. septembril, kui ta sõitis maanteel rolleriga, kaasas suured kotid. Politsei pidas mehe kinni ja tema kottidest leiti varastatud esemeid. Läbiotsimise käigus leiti tema elukohast peale varastatud esemete üheksa jahipüssi, vintpüss ja revolver, soomustläbivat laskemoona ja suures koguses lõhkeainet.

Tallinna lähistelt ja Sõrvest oli Kaido oma kinnitusel metalliotsija abil leidnud mitu sütikuta granaati, granaadilõhkepäid, lõhkelaenguid ja paar mürsku, mida mees samuti kodus hoidis. Kaido viibib vahi all 2010. aasta 23. septembrist. Kohtuotsuse jõustumisel tuleb tal tasuda menetluskulud, ekspertiisitasud ja hüvitada kannatanutele tekitatud kahju.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 96 korda, sh täna 1)