Rondo käis Rakveres Fiori Musicalil

Kuressaare muusikakooli vanamuusikaansambel Rondo osales 2. aprillil laste ja noorte vanamuusikafestivalil Rakveres.

Festival Fiori Musicali, mis toimus esimest korda 2010. aastal, ühendas algselt klavessiinimängijaid. Käesoleva aasta Fiori Musicalile olid aga kutsutud ka laste ja noorte vanamuusikaansamblid Tartust, Tallinnast, Rakverest ja Kuressaarest. Kokku üle saja noore muusiku.

Klavessiinimängijaid koolitatakse praegu Tallinna vanalinna hariduskolleegiumi muusikakoolis, Tallinna muusikakeskkoolis, Rakvere kaurikoolis ja Viljandi muusikakoolis. Laste vanamuusikaansambleid on Eestis rohkem kui seekordne festival vastu suutis võtta ja seetõttu ei pääsenud kõik soovijad osalema.

Lisaks soolo- ja ansamblimängudele sai nautida suurepärast muusikalist näitemängu “Händel Bachil külas” (lavastaja Silvia Soro). Tegelikkuses mitte aset leidnud kahe suure helilooja kohtumise Bachi kodus esitasid Viljandi muusikakool ja TÜ Viljandi kultuuriakadeemia. Vaimustav idee ja näitlejameisterlik teostus olid festivali avalöögiks ja inspireerisid kõiki järgmisi suuri ja väikesi esinejaid.

Rondo esinemine lõpetas festivali ja pälvis erilise tunnustuse huvitava kava, eripäraste instrumentaalseadete (haamer-dulcimer, poogenpsalter, romaaniharf) ja heal tasemel plokkflöödimängu eest.

Festivalijärgsel päeval külastas Rondo lähedal asuvat Sagadi mõisa ja musitseeris Palmses, milles mõlemas valitseb tänu ajaloolistele juhtumustele, kunagiste asukate vaimudele ja nendega seotud legendidele eriline atmosfäär vanamuusika ettekandeks… Rondo tänab Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgruppi sõidu toetamise eest.

Tiiu Maripuu
Rondo juht

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)