Meie Mats ja “Mehed sukkpükstes” (1)

Sedakorda udusel, kuid kahtlemata kevadehõngulisel laupäevaõhtul, sel esimesel aprillikuus, toimus Aste klubis juba traditsiooniks saanud huumoriõhtu “Nalja nabani”.

Rahvast oli kogunenud saalitäis ning veidi pärast kaheksat juhatas õhtu sisse Saaremaa ühisgümnaasiumi 94. lennu kabareetrupp oma lühendatud kavaga. Ajaloolise tõe huvides pean siinkohal mainima, et päris sukkpükstes noormehed siiski ringi ei lennelnud, küll aga käis lavalt läbi lisaks värvikirevatele ja nappidele riietele ning muhedatele mesilasekostüümidele ka komplekt roosadest dressipükstest ja tüllseelikust – publik võttis poiste balleti vastu südamliku naeruga.

Õhtu peaesineja oli estraadinäitleja ja tuntud humorist, 1999. aastal elutöö eest huumori vallas auhinna Meie Mats saanud Raimo Aas. Olgugi et oluliselt saledama joonega, kui paljud teda varasemast mäletavad, pole vanameistri huumor ometi grammigi lahjemaks jäänud. Koos pillimeeste tandemiga Taniel Vares ja Toomas Tang vaheldumisi üles astudes hoiti piduliste meeleolu kogu õhtu muhedana ja tantsusamm kergena.

Kuigi kohalike naljameeste võistlust ei toimunud, oli mikrofon selgi aastal avatud julgetele esinejatele publiku seast. Teiste ette astus nalja viskama Ülo Kannisto, mees, kellel Aste Naljatilga tiitel juba varasemast taskus. Aitäh Ülole ja loomulikult ka kõikidele teistele pidulistele, kes oma kohalolekuga meeleolu ja olemise mõnusaks tegid. Kevadist naeratust igaühe südamesse ja suule!

Kristi Hints

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 41 korda, sh täna 1)