Kes on Katrin, “Hiiumaa” ristiema?

Kes on Katrin, “Hiiumaa” ristiema?

 

Homme ristitakse Norras Saaremaa Laevakompanii uus parvlaev “Hiiumaa”, ristiemaks Hiiumaa neiu Katrin Kallisma (23).

Katrin on lõpetanud Kärdla ühisgümnaasiumi ja on tubli sporditüdruk. Oma isa eeskujul hakkas ta varakult tegelema orienteerumisega ja nüüd on tulemused käes – tal on kodus tervelt 23 Hiiumaa meistrivõistluste medalit, neist 10 kuldset.

Praegu õpib Katrin Eesti mereakadeemias sadamamajandust ja meretranspordi juhtimist. On valitud rühmavanemaks. Mereakadeemias puutus Katrin kokku purjetamisega, millest nüüd on saanud neiu üks meelishobi.

See, et Saaremaa Laevakompanii just tema uue laeva ristiemaks välja valis, oli neiule üllatus. Meeldiv üllatus. “Homme sõidan Norrasse… Mul tuleb šampanjapudel vastu uue laeva keret puruks visata. Loodan, et see mul õnnestub,” muretses Katrin pisut eile hommikul, kui Saarte Hääl temaga ühendust võttis. “Mul tuleb uuele laevale kaasa anda oma soovid, neid ma veel mõtlen.”

Katrin lõpetab sel kevadel mereakadeemia ja hetkel on tal käsil diplomitöö, milles analüüsib mandri ja Hiiumaa ning mandri ja Muhumaa vahelise parvlaevaühenduse kvaliteeti. Katrin on küsitlenud saarlasi ja hiidlasi, kes Saaremaa Laevakompanii laevadel üle mere sõidavad.

“Üldiselt on rahvas rahul “Saaremaa” ja “Muhumaaga”. Need on ilusad ja mugavad, kuid hiidlased toovad välja ühe puuduse – “Muhumaal”, mis Hiiumaa vahet seilab, on liiga vähe istekohti,” märgib Katrin, kelle ankeetküsimustele aadressidel www.connect.ee/uuring/228901448/ ja www.connect.ee/uuring/233085824/ saab veel vastata aprilli keskpaigani.

Diplomitöö peab valmis olema mai lõpuks, sest kevadel tahab Katrin mereakadeemia lõpetada. Siis seisab neiul ees erialase töö otsimine, aga tulevikus on tal plaanis jätkata õpinguid magistriõppes.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 129 korda, sh täna 1)