Siseturism kasvas Saaremaal ligi 5% (1)

Saaremaa majutusettevõtted suutsid mullu tõsta regioonis ööbinud siseturistide arvu 4,6 protsenti. Statistikaameti andmetel ööbis Saare maakonna majutusettevõtetes 2010. aastal 65 093 ning 2009. aastal 62 201 siseturisti.

Arvu kasvus oli ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso hinnangul oluline roll ka majutusettevõtete aktiivsel osavõtul “Puhka Eestis” kampaaniast.

Seetõttu kutsub EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso Saaremaa majutusettevõtteid ka tänavu “Puhka Eestis” kampaaniast osa võtma. “Kohalikel turismiettevõtetel on põhjust pingutada, sest endiselt kulutavad Eesti elanikud aastas välisreisidele pea kaheksa korda rohkem raha kui siseturismile,” tõdes Mutso.

Tänavune “Puhka Eestis” kampaania kestab 17. aprillist 1. maini ning selle eesmärk on tutvustada kodumaal puhkamise võimalusi ja suurendada reisimist ka hooajavälisel perioodil. Kampaaniat kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

“Puhka Eestis” kevadkampaania peamine väljund on Eestis puhkamise võimalusi ja vaatamisväärsusi tutvustav portaal www.puhkaeestis.ee , mida reklaamitakse internetis ja televisioonis.

Kõige populaarsemad siseturismi sihtkohad on majutusettevõtetes veedetud ööde põhjal püsinud viimastel aastatel samad: Tallinn, Ida-Virumaa, Pärnu, Saare maakond, Tartu, Valgamaa ja Lääne-Virumaa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)