Juhtkiri: Palju ilu oma kätega

Ilmselt ei ole nii palju oma kätega tehtud ilu päris tükk aega ühte kohta kokku tassitud, kui oli nädal tagasi Lümanda rahvamajas, kus peeti tänavusi maakonna käsitööpäevi. Ja pole ka ime, sest rahvuslikku käsitööd tehakse ju ikka ennekõike oma rõõmuks ning nõndamoodi sünnivadki teadupärast vaid kaunid asjad.

Käsitööpäeva suurejoonelisus annab aga tunnistust, et ega need isetegijad kuhugi kadunud ole, vastupidi, neid tuleb hoopis üha juurde ning on tore, et esiemadelt-isadelt õpitud näputöö kontekstis võib rääkida ka tänastest trendidest. Küll tulevad ühel aastal moodi kootud mütsikesed, teisel aastal aga jätkub lapitehnika võidukäik. Teemegi siinkohal kummarduse kõigile neile, kes hoiavad elus meie (rahva)kultuuri.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)