Auriga turvad said rattad alla (15)

Auriga turvad said rattad alla

Foto: Egon Ligi

Tegelikult võib Auriga kaubanduskeskuse turvamehi ringi vuramas näha veel täna ja hommegi. Nimelt testitakse seal terve nädalalõpp Segway tasakaaluliikureid. Eile pärastlõunal keskuses valveringe teinud Kaido Källo (fotol) paistis uudse sõiduriista üle igatahes väga rõõmustavat.

Üsna pea Kuressaare kesklinnas Kitzbergi tänava parklaski liikureid rentima hakkava Blue Super Segway tegevdirektor Rain Aduson tunnistas Saarte Häälele, et liikurite testimise initsiatiiv tuli temalt endalt. “Tulin just G4S omadega kohtumast Kitzbergi parkla firma valve asjus ja kuna mul oli üks segway kaasas, siis pakkusin idee välja,” rääkis Aduson, lisades, et Auriga töötajad ja G4S-i inimesed tulid kohe asjaga kaasa.

“Mujal Eestis me sellist asja varem proovinud ei ole, aga kuna mujal maailmas kasutatakse segway’sid turvasektoris suurte territooriumide korral palju, siis miks mitte ka siinmail,” arvas Aduson. Ta tunnistas, et hetkel ta veel päris hästi ei usu, et Auriga turvatöötajad kohe ka edaspidi liikuritega ringi hakkavad sõitma, aga mõne ürituse või objekti raames võiks kindlasti koostööd teha. “Ka Eesti politsei on hindasid uurinud ja lähiaastatel nad kindlasti neid juba ka proovivad, testivad, kasutavad,” märkis Aduson.

G4S turvafirma kommunikatsioonijuhi Julia Garanža sõnul on tegemist vähemalt esialgu ühekordse ettevõtmisega. “Ilmselt see selline pidev nähtus olema ei saa, aga kuna meil on

Segway firmaga hea kliendisuhe, siis saavad meie turvamehed neid liikureid testida,” ütles Garanža. Turvafirma annab omalt poolt liikurite omanikfirmale tagasisidet testimise õnnestumise kohta ning selliseid ettevõtmisi võidakse ka edaspidi korraldada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 139 korda, sh täna 1)