Lea Pool ja Tõnis Kipper on sotsiaalala preemiate nominendid (6)

Sotsiaaltöötajate päeval Tartus, kus tunnustati vabariigi parimaid sotsiaal-ala töötajaid, sai elutöötegijate kategoorias nominendina aukirja Lea Pool. Sotsiaalvaldkonna teemade kajastamisel kõige rohkem silma paistnud ajakirjanikuks valiti küll Madis Jürgen Eesti Ekspressist, kuid selles valdkonnas oli esitatud nominendiks ka Kadi raadio “Keskpäeva” saate juht ja Oma Kodu toimetaja Tõnis Kipper.

Mõlema saarlase kandidatuuri esitanud Kuressaare ametikooli sotsiaaltöö erialade ja eriõppe juhtõpetaja Kai Rannastu sõnul on Tõnis Kipper ajakirjanik, kes vaatamata sellele, et ta on end isiklikult poliitiliselt määratlenud, suudab oma raadiosaadetes olla tasakaalustavaks jõuks erakondade ja isiklike ambitsioonide virvarris, mida väikestes kohtades sageli ette tuleb.

“Kõige olulisem on vahest see, et sotsiaalvaldkonna teemade laiem käsitlemine on olnud järjepidev, mitte pole tegemist üksikute saadetega,” kiitis Rannastu, lisades, et laiemat kajastust on saanud tervist ja kodanikeühendusi puudutavad teemad.

Elutöötegija nominent Lea Pool töötab Saare maavalitsuses 1991. aaastast. Töö kõrvalt omandas ta erialase kõrghariduse Tallinna ülikoolis ja asus aktiivselt üles ehitama sotsiaalsüsteemi Saare maakonnas. Ta on organiseerinud maakonna sotsiaaltöötajatele täienduskursusi, info- ja teabepäevi, toonud kohapeale esinema vabariigi tunnustatud spetsialiste.

Kai Rannastu sõnul on Lea Pool kogu oma töötamise aja seisnud sotsiaalhoolekande arengu eest, kuuludes erinevatesse arengukavaga seotud töörühmadesse, ta on sotsiaalvaldkonna kutsesüsteemi kutsestandardite üks koostajatest ja kutse omistamise komisjoni liige. Sotsiaaltöötajate päeva korraldas Eesti sotsiaaltöö assotsiatsioon.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 70 korda, sh täna 1)