Juhtkiri: Rõõmsat naljapäeva!

Ehkki me tänapäeval rahvakommetest suurt ei pea (õigem oleks küll öelda: ei tea), on ehk siiski huvitav teada, et eelmisel sajandil oli moes naljapäeva puhul nii aprillikaarte saata kui ka kalleid kaaskodanikke ninapidi vedada.

Ning kui ajaloos veelgi tagasi minna, tulnud aprillikuu esimese päeva lustakas ja kergemeelne tähistamine hoopistükkis sellest, et paavst Gregorius XIII kalendrireform, millega uus aasta viidi 1. aprillilt 1. jaanuarile, tekitanud nii palju segadust, et osa inimesi jätkanud uue aasta saabumise tähistamist ikka vanamoodi, 1. aprillil. See, muide, ei ole aprillinali!

Igal juhul soovime täna kõigile rõõmsat naljapäeva, sest uskuge või mitte, tubli annus naeru aitab kindlasti üle saada nii kellakeeramisest kui ka kevadväsimusest peale tulnud tusatujust. Ärgem siis täna ennast päris haneks tõmmata laskem, kuid väike ninapidivedu võiks tänasesse päevaplaani meil kõigil mahtuda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)