Salme vallateater sõidab populaarse operetiga Göteborgi (3)

Salme vallateater sõidab populaarse operetiga Göteborgi

“HALJA AASAGA” ROOTSI: Parun Felsecki vennatütre Renee rollis astub Rootsimaalgi üles Kaidi Ottis ja põllundusteadur Josefina teeb oma järjekordse rolli Silver Õun.
Foto: Ivika Laanet

Mullune Salme vallateatri operetilavastus “Haljal aasal” kogus populaarsust terve läinud aasta nii Saaremaa pinnal kui ka mandril, tuues suve lõpul Märjamaalt ära ka külateatrite festivali eripreemia.

Sel kevadel on vallateatril aga kõnealuse lavastusega siht võetud teisele poole riigipiiri. Nimelt toetas kultuuriministeerium selle nädala algul väliseesti kultuuriseltsidele suunatud 15 kultuuriprojekti üle Eesti, kogusummas 21 251 eurot, millest 1000 eurot eraldati Salme vallateatri ja Göteborgi eesti teatri koostööprojekti elluviimiseks.

Salme valla kultuurijuht ja “Haljal aasal” lavastaja Maire Sillavee ütles Saarte Häälele, et sõit Rootsi on planeeritud maikuu lõppu, 27. maist kuni 29. maini, ning saab teoks Göteborgi väliseestlaste teatritrupi kutsel, mängimaks nende suvepäevadel. Salme vallateatri lavastuste nimekiri on tänavu õige pikk. Juba 21. aprillil esietendub noortetrupi esituses teatritükk “Kelgumäest ja punasest BMW-st”, 29. aprillil on aga kavas hoopis isemoodi üritus – Salme vallateater 110 –, mis koosneb näitusest, näitemüügist ja näitemängust.

“Ikka nii nagu 110 aastat tagasi: 1. vaatus on popurrii viimase kümne aasta lavastustest, 2. vaatus esietendus “Kuidas sõrulased näitemänguproovi tegid…” M. J. Eiseni “Alkoholi õnnistuse “ ainetel. Ja 21.–22. mail, seega nädal enne Rootsit, käime “Halja aasaga” Hiiumaal ära,” loetles Maire Sillavee mõningaid plaanis olevaid etendusi ja ettevõtmisi.

Hiiumaal etendatakse “Haljal aasal” ilmselt Kõrgessaares ja Emmastes, 23. juunil on aga kavas mängida sama menutükki Tiirimetsas vabaõhuetendusena. “Suvelavastusena mängime ikka “Läänemere isandaid” juuli lõpus-augusti alguses ja üks etendus on kindlasti ka Sõrvemaa pärimuspäeva lõpetuseks,” tähendas Sillavee.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 64 korda, sh täna 1)