Karlis Saare õpilased osalesid Nõmme pasunapäevadel

Neli Karlis Saare puhkpilliõpilast käis läinud nädalavahetusel pealinnas väärtuslikke kogemusi saamas ning poisid esinesid ka lõppkontserdil Nõmme pasunapäevadel.

Kuressaare muusikakooli õpetaja Karlis Saare sõnul toimusid Nõmme pasunapäevad juba üheksandat korda. “Mõte on selles, et üle Eesti tulevad noored kokku ja siis Eesti parimad puhkpillimängijad õpetavad neid kolme päeva jooksul,” rääkis Karlis Saar, kelle sõnul on õpetajaid ERSO-st, Estonia ooperiorkestrist ja Georg Otsa nimelisest muusikakoolist.

Õpilased harjutavad kolm päeva, pannakse kokku ansambleid. Kolmandal päeval toimub lõppkontsert, kus kõik õpilased esinevad nende paladega, mille kallal on kolme päeva jooksul tööd tehtud. “See on väga tõhus,” kinnitas Karlis Saar, selgitades, et tänu sellele ettevõtmisele on olukord kardinaalselt paranenud ja vaskpillimängijate tase Eestis hüppeliselt tõusnud.

Nõmme pasunapäevadel osalesid koos õpetaja Karlis Saarega Lennart Aavik (eufoonium) ja Margus Aavik (tromboon) Kuressaare muusikakoolist ning Tom Kärner (eufoonium) ja Erko Tiitma (tuuba) Orissaare muusikakoolist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)