Erki Evestuse maal läheb kommikarbikaanele (4)

Erki Evestuse maal läheb kommikarbikaanele

KELLELE JOOK, KELLELE KOMM: Kõlleste Kommimeistrite uue assortiikarbi kaanepildi on Erki Evestus teinud just sellise.
Foto: Egon Ligi

Erki Evestuse äratuntavad taiesed on kaubaks läinud nii sakslastele, soomlastele kui ka teiste maade kunstihuvilistele. Peagi tuleb uudistoodanguna müügile Kõlleste kommimeistrite assortii, mille karbikaanepildi tegi Evestus.

Saarlasest kunstnikku ja OÜ Kõlleste kommimeistreid seob pikaajaline koostöö. Evestus on kujundanud mullu Põlvamaalt Kõllestest Võrru kolinud väikeettevõttele nii assortiikarpe kui ka šokolaadipakendeid.

Firma omanik Imre Sokk väitis Võrumaa Teatajas, et just ajastute šokolaadid (Ürgaeg, Keskaeg ja Uusaeg), mille pakendid kujundas Erki Evestus, tõmbasid vajuma hakkava firma uuesti vee peale. Nõnda siis võib Kudjapel elavat kunstnikku Võrus tegutseva kommivabriku päästeingliks nimetada.

Uuele assortiikarbile pilti tehes leidis kunstnik motiivi setu külakultuurist. Pildil on kujutatud õukat (setude pruugitav alkohol) joov mees ja komme sööv naine. Peatselt alustab Evestus piltide maalimist viikingilaeva tarvis. “See on nüüd üks kommertsvärk. Kaubanduskeskuses Auriga tuleb suvel suur mess, kuhu viikingilaevgi üles pannakse,” teavitas kunstnik.

Tänavusel motohooajal võib aga ühte osa Evestuse loomingust, tsiklit Põhjakonn, näha sõitmas peamiselt Põlvamaa teedel. “Põlvamaa mootorrattur tuleb varsti “konnale” järele. Mina ilma tsiklita ei jää, uus on garaažis ootamas,” kinnitas Saaremaa motoklubi Ösel MC eestvedaja.

Eile võõrustas kunstnik Erki Evestus kunstikogujat Lapimaalt, kes sõitis jõuluvanamaalt Saaremaale just selleks, et siinse kunstnikuga kaupa teha.
“Selle pildi tegin tema jaoks spetsiaalselt. Saunapilti ta soovis ja see osutus sobivaks,” selgitas Evestus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 264 korda, sh täna 1)