Parim kõrvalosa sündis Kuressaare linnateatris (1)

Parim kõrvalosa sündis Kuressaare linnateatris

TÄNA KURESSAARES: “Hinda” ja hinnatud Guido Kangurit näeb Kuressaare Linnateatris täna õhtul.
Foto: Egon Ligi

Pühapäeval tähistati rahvusvahelist teatripäeva. Sel puhul tunnustas Eesti teatriliit Tallinnas Eesti Draamateatris toimunud pidulikul galal möödunud aasta parimaid. Parima meeskõrvalosa auhinna pälvis Guido Kangur Gregory Solomoni rolli eest Kuressaare Linnateatri lavastuses “Hind”.

“See roll tuli tal kuidagi märkamatult,” iseloomustas tunnustatud kolleegi tööd kaasnäitleja Aarne Mägi (lavastuses Walter Franz). “Tegelikult mängib ta ju ilma grimmita kaheksakümne üheksa aastast meest, kuigi on ise 55. See on haruldane! Seda on nauditav vaadata. Seda ei õpi, see kõik tuleb kogemusega. See roll sündis kusagil tema sees või õigemini oli see kusagil juba olemas. Seda kuju oli näha juba päris prooviperioodi algul.” Mägi sõnul on Kanguri puhul oluline iga pisiasi, ka iga nüanss enne lavale minekut.

Väga hingeminevad olid Guido Kanguri tänusõnad, kus ta märkis ära ka Kuressaare Linnateatrit ja soovitas kõigil, kellele tehakse ettepanek selles teatris mängida, see pakkumine kindlasti vastu võtta. “Seda oli nii soe kuulda, mul oli tunne, nagu ma oleksin ise preemia saanud,” tunnistas Mägi. “Meie teater oli siin vaid vahendaja. Tänu ka lavastajale Heiti Pakile, kes selle lavastuse kõik kokku pani, auhind on ju ikka Guido oma!”

Aarne Mägi sõnul on Kuressaare Linnateatriga seotud inimesi olnud nominentide hulgas varemgi, kuid tänavu jõuti esimese tunnustuseni. Teatritöötaja auhinnale etendust ettevalmistavas kategoorias oli nominentide hulgas ka Ahto Matt. Mägi sõnul on ka nominentide hulka jõudmine suur tunnustus. “Ka see on tegelikult võit.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)