See müstiline Itaalia: Berlusconi kohtuasi tuleb arutusele aprillis

See müstiline Itaalia: Berlusconi kohtuasi tuleb arutusele aprillis

TAAS RASKUSTES: Peaminister Silvio Berlusconi soov naistega vallatleda on talle taas probleeme tekitanud. Foto: Internet

Itaalia peaministri Silvio Berlusconi süüasja hakkab kohus Milanos arutama 6. aprillil: prokurör süüdistab teda korruptsioonis, võimu kuritarvitamises ja alaealiste seksuaalses ahistamises. Lühidalt öeldes: arutusele tuleb nn Ruby-gate.

“Südameteõgija Ruby” (it k Ruby Rubacuori) – see Marokost pärit kaunitari hüüdnimi on kogu eeloleva kohtuasja keskne termin. Prokuratuuri süüdistuse kohaselt pani peaminister Berlusconi võimu kuritarvitamise toime ööl vastu 2010. aasta 28. maid, kui ta helistas Milano politseisse ja palus sealseil ametnikel lasta vabaks alaealine tütarlaps Karima El Mahroug (see on Südameteõgija õige nimi). Peaministri palvel (või korraldusel, nagu väidab süüdistus) olid politseiametnikud sunnitud tüdruku loovutama Itaalia valitsusjuhi Lombardia piirkonna nõuniku Nicole Minetti eestkoste alla.

Teine oletatav seaduserikkumine, alaealiste seksuaalne ahistamine, puudutab samuti Rubyt: vastavalt süüdistusele olevat peaminister Silvio Berlusconi olnud tütarlapsega sugulises vahekorras, kui too ei olnud veel täisealine. Säärane intiimsuhe olevat aset leidnud ajavahemikus 2010. aasta veebruar kuni 2010. aasta mai. Mis aga kõige inetum – väidetavalt olevat Itaalia eakas peaminister seksi eest tütarlapsele heldelt tasunud: prokuröri sõnul olevat Südameteõgija saanud kopsaka rahasumma ja veel muid kallihinnalisi kingitusi.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Patrizia Romagnoli
Itaalia, Bolognia

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)