Saarlane tuli missioonilt kilbiga (2)

Saarlane tuli missioonilt kilbiga

Foto: Raul Vinni

Rait Luks (33) näeb Anseküla varakevadiste lumejäänuste taustal välja kui šokolaadikomm. Kui ei teaks, võiks arvata, et ta on selline keskmine eestlane, kes on just naasnud oma igatalviselt kohustuslikult Egiptuse reisilt. Või on siis käinud viis kuud kestnud talve vastu sooja otsimas solaariumist.

Egiptimaast, puhkusest või tehispäikesest on asi siiski kaugel. Luks saabus nädal tagasi hoopis missioonilt Somaaliast. Nüüd taas leitnandi auastmes (missiooni ajaks andis president talle vanemleitnandi pagunid – toim) Luks võib öelda, et tuli Somaaliast tagasi kilbiga. Esimese laevakaitsemeeskonna ülemana oli tal ülesanne tõestada, et eestlased saavad kaugel Aafrikas hakkama.

“Kui me oleksime seal midagi kihva keeranud või poleks hakkama saanud, oleks see olnud igapidi negatiivne. Kokkuvõttes jäädi meiega aga missiooni osas rahule ja meie ise jäime rahule,” räägib Kärlalt pärit sõjaväelane.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 94 korda, sh täna 1)