Iluravi kevadel (1)

Iluravi kevadel

 

Rõõmsas kevadeootuses ei pea pidulikult läikima mitte meie elamud, vaid ka meie keha peab olema kooskõlas taas ärkava eluga.

Otse nüüd, millal esimesed soojendavad päikesekiired paistavad, tulevad vead ja hooletused meie välimuses kibedasti päevavalgele. Talvised katted, mis katsid meid kuni ninaotsani, on langenud – ning meie nahk hakkab jälle vabamalt hingama.

Loodus ise on andnud meile parima vahendi meie keha elustamiseks. Päikese ultraviolettkiired eelkevadel annavad eriti tugevat ja tervendavat mõju, mida ära kasutame. Laske päikest ja õhku kehale juurde, kuid ettevaatlikult, kuna nahk peab enne aeglaselt päikesekiirtega harjuma. Mitte üksi siseorganeid ei kahjusta liigne algkiiritus, vaid ka meie nahailu kannatab selle all. Mõelgem päikesepõletusele ja tedretähnidele.

Enne kui laseme päikest nahale paista, määrime naha näol õigeaegselt salvidega ja kehal hea õliga. On aga sellest hoolimata mõned tedretähed tekkinud, tupsutame neid reeglipäraselt sidruniviiluga ja niisutame õhtul kummeliõitega.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Maret, 1938

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)