Sissetung ja peksmine viis mehed kohtu alla (4)

Neli noormeest “relvastusid” labidavarre, lumelabida ja harjaga, tungisid sisse ühte Kuressaare elumajja, andsid pererahvale ja nende külalisele peksa ning lammutasid majapidamist.

Nii võib lühidalt kokku võtta kahekümnendates eluaastates Marko, Raini, Allani ja Taneli kuriteo, mille eest nad umbes kuu aja pärast Kuressaare kohtumajas süüpinki astuvad. Süüdistuskokkuvõtte järgi klaarisid neli noort meest sel 2011. aasta külmal jaanuaripäeval üht varasemalt õhku jäänud konflikti. Tõenäoliselt ei arvestanud mehed tol päeval kuigivõrd sellega, et pererahva tahte vastaselt majja sisenemine on kriminaalkuritegu.

Karistusseadustik ütleb, et kui omavoliline sissetung toimub grupis ja vägivaldselt, võidakse selle eest kohtus karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega. Marko, Raini, Allani ja Taneli süüdistusse lisandus aga veel ka paragrahv, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist, mille eest võib samuti mõista kuni kolmeaastase vangistuse.

“Süüdistatavatele kehtib elukohast lahkumise keeld, vahi all nad ei ole,” ütles Saar-te Häälele riigiprokuratuuri pressinõunik Carola Merzin. Sisult samasuguse kuriteo eest astub kuu aja pärast Kuressaares kohtu ette ka 25-aastane Aleksandr. Süüdistuse järgi pani see mees oma teo toime 2009. aasta augustis, kui tungis koos nelja baarist leitud juhututtavaga ühte Kuressaare korterisse.

Üks neljast kambajõmmist, kelle isikuid pole eeluurimisel suudetud tuvastada, virutas korteri valdajale rusikaga näkku, kogu kamp tormas korterisse sisse ja asus kannatanut peksma. Korteriomanikule põhjustati tervisekahjustus ja varaline kahju. “Ajendiks oli samuti varasem konflikt,” selgitas prokuratuuri pressinõunik Carola Merzin.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 69 korda, sh täna 1)