Peksjatel keelati joomine ja uimastid (3)

Kuressaare kohus allutas käitumiskontrollile kaks alaealist noorukit, kes olid jaanuaris Kuressaares Garnisoni tänaval kolmandat noormeest peksnud.

Tüli tekkis 4. jaanuari õhtupoolikul, kui purjus noorukid tungisid ohvrile kallale ning peksid teda käte ja jalgadega. Prokuröri taotlusel karistas kohus poisse neljakuulise vangistusega, mis asendati käitumiskontrollile allutamisega 12 kuuks. Noorukid on sel ajal kriminaalhooldusametniku järelevalve all ning ei tohi tarvitada alkoholi ega narkootikume. Lisaks on üks noortest kohustatud jätkama õpinguid ja lõpetama klassi hiljemalt 1. augustiks 2011.

Süüdimõistetud vabastati kaitsjatasu maksmisest, mis jäeti riigi kanda. Küll aga tuleb mõlema nooruki vanematel maksta 100 eurot sundraha. Mõlemat on varasemalt korduvalt karistatud väärteomenetluse korras. Alaealiste komisjon on nende mõlema suhtes varem mõjutusvahendeid kohaldanud kolmel korral.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)